×

Ušao sam u uži izbor za prestižnu nagradu poznatu kao „EU Oscar“

22.05.2023

Ušao sam u uži izbor za nagradu MEP Awards, poznatu kao „EU Oscar“, koju svake godine u Bruxellesu dodjeljuje Parliament Magazine najuspješnijim zastupnicima. Nagrada se dodjeljuje zastupnicima u Europskom parlamentu za koje se smatra da su proteklih godinu dana dali najveći doprinos u određenom području, a nominiran sam u kategoriji zdravstva.

Nominaciju smatram priznanjem za dosadašnji rad u Europskom parlamentu u području zdravstva te mi predstavlja dodatan poticaj za daljnje djelovanje. Značajan dio moje karijere je bio usmjeren prema zdravstvu i prije dolaska u Bruxelles, naime doktorirao sam na temu prekogranične zdravstvene zaštite u EU u pravnom kontekstu. Mislim da je upravo zdravstvo jedno od područja gdje EU može napraviti veliki iskorak te sam zbog toga na to područje odlučio usmjeriti dobar dio svog rada u Europskom parlamentu.

Koordinator sam EPP-a u Odboru za zdravstvo (SANT) i zamjenik koordinatora u Odboru za COVID-19 (COVI) te trenutno i izvjestitelj Europskog parlamenta za EU digitalnu zdravstvenu putovnicu, ali i izvjestitelj EPP-a za reformu EU zakonodavstva o lijekovima.

U svakoj od kategorija, stručni žiri će dodatno proučiti rad onih zastupnika i zastupnica koji su ušli u uži izbor, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada će se održati 27. lipnja u Bruxellesu.