×

Nalazim se na popisu među najutjecajnijim zastupnicima u području zdravstva u Europskom parlamentu

11.05.2023

Našao sam se na popisu najutjecajnijih zastupnika u Europskom parlamentu u području zdravstva koji je objavila neovisna istraživačka platforma EU Matrix. Spomenuta platforma svake godine objavljuje "Index utjecaja" kojim se mjeri utjecaj zastupnika Europskog parlamenta na zakonodavstvo EU.

Zadovoljan sam što je moj dosadašnji rad na zdravstvenim temama u Europskom parlamentu prepoznat. Nastavljam se zalagati za pacijente te ostajem predan poboljšanju zdravstvene skrbi, kako na EU razini, tako i u Hrvatskoj. Upravo je zdravstvo ključno područje za približavanje Europske unije građanima te dokaz da EU osluškuje njihove potrebe i zahtjeve.

Kao koordinator EPP-a u Odboru za zdravstvo (SANT) ključna sam osoba za temu zdravstva i zadužen sam za definiranje i jačanje europskih zdravstvenih politika te praćenje njihove provedbe. Također, trenutno sam izvjestitelj Europskog parlamenta za EU digitalnu zdravstvenu putovnicu. Moji glavni prioriteti u području zdravstva su: jednak pristup zdravstvenoj zaštiti na području cijele EU, zajednička javna nabava da bi se građanima omogućila bolja dostupnost skupih lijekova, prekogranična zdravstvena zaštita odnosno lakši pristup liječenju u inozemstvu te izgradnja sveobuhvatne zdravstvene infrastrukture i smanjenje postojećih nejednakosti.