×

Sokol: Ministar Darko Horvat stručno i jasno predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača

22.01.2020

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat predstavio je danas prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat predstavio je danas prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta. Teme koje su raspravljene prilikom današnjeg predstavljanja prioriteta tiču se europskog pristupa umjetnoj inteligenciji, instituta kolektivnih tužbi za zaštitu interesa potrošača, jedinstvenog tržišta, izazova povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, ali i problematike dvojne kvalitete proizvoda.

Komentirajući ministrovo predstavljanje prioriteta predsjedanja, zastupnik u Europskom parlamentu i član Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, doc.dr.sc. Tomislav Sokol kazao je kako je uvjeren u uspješnost hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a poglavito u stvarima unutarnjeg tržišta i zaštite potrošača.

Današnje sadržajno izlaganje ministra Horvata pokazalo je da su resorna ministarstva u potpunosti upućena u sve akte koji su u zakonodavnom postupku. Ministar Horvat dao je konkretne odgovore i pokazao zavidnu razinu poznavanja europskih procesa. Drago mi je da će u tim okolnostima Republika Hrvatska imati priliku idućih šest mjeseci koordinirati politike država članica Europske unije - istaknuo je Sokol.