×

Vrijednosti

Poštivanje temeljnih ljudskih prava.

Jačanje pravne države.

Promoviranje javnog interesa i inzistiranje na prosperitetu za sve.

Zalaganje za univerzalne vrijednosti kao što je sloboda ili pak ustrajanje na jednostavnim, a temeljnim obiteljskim vrijednostima.

Sve ovo prethodno, taksativno navedeno, možete, a i naći ćete kod opisa većine političara bez obzira kojoj političkoj grupaciji ili ideologiji pripadali. I naravno, nećete naći nikog ozbiljnog tko bi se tome protivio, a bavi se  politikom i koji, na kraju krajeva, živi od te iste politike.

No, ono što je mene osobno odvelo u svijet politike nije zadovoljenje osobnih interesa i potreba, nego već mogućnost da napravim nešto za naše društvo u kojem će se istinski živjeti slobodnije i ugodnije.

Kroz osobni razvoj i odabir studija prava, kao akademskog pravca koji će me usmjeravati na daljnjem životnom putu, vjerovao sam kako iskrenim angažmanom mogu pomoći da naša zemlja i društvo u cjelini dobije ono što zaslužuje - više i bolje.

Brojni prijatelji, kolege, ali i moji bližnji  su me dobronamjerno upozoravali kako se snovi i idealizam vrlo često rasprše u trenutku suočavanja sa surovom stvarnošću. No, ipak, usprkos i unatoč svemu,  danas je stanje takvo da ja imam priliku, kao zastupnik u Europskom parlamentu, popravljati tu našu zajedničku stvarnost s ciljem da nam prosperitetnije i ljepše budućnosti. svima skupa bude i prosperitetnija i ljepša.

Stoga, budite uvjereni kako ću iskoristiti sva svoja akumulirana znanja i usvojene vještine kako bih ovaj komad Lijepe naše učinio još plemenitijim i ugodnijim za življenje i  rad . U svakom trenutku zalagat ću se i za ono čim se čitav život bavim - prava pacijenata bez obzira na dijagnozu te veću kvalitetu i jednakost liječenja u Europskoj uniji. A umjesto zaključka ili zadnje misli, dozvolite mi da citiram govor od 6. svibnja 2016.g. našeg Pape Franje :

ʺSanjam Europu obitelji čije su politike doista učinkovite, više usredotočene na lica nego na brojke, više na rađanje djece nego na umnažanje dobara. Sanjam Europu koja promiče i brani prava svakoga čovjeka, ali ne zaboravlja ni svoje dužnosti prema svima zajedno. Sanjam Europu za koju se neće moći reći da je zauzimanje za ljudska prava njezina posljednja utopija.ʺ