×

Svaki raspoloživi euro treba preusmjeriti u spašavanje naših obitelji, radnika i poduzetnika

02.04.2020

Tomislav Sokol komentirao je danas plan koji je predstavila Europska komisija, a uključuje 100 milijardi eura kredita zemljama članicama te potpunu fleksibilnost u trošenju sredstava iz kohezijskih fondova. Cilj plana je spašavanje europskog gospodarstva te osiguravanje novca za isplate plaće radnicima te poboljšanje likvidnosti ugroženih poduzeća.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol komentirao je danas plan koji je predstavila Europska komisija, a uključuje 100 milijardi eura kredita zemljama članicama te potpunu fleksibilnost u trošenju sredstava iz kohezijskih fondova. Cilj plana je spašavanje europskog gospodarstva te osiguravanje novca za isplate plaće radnicima te poboljšanje likvidnosti ugroženih poduzeća.

Predsjednica Europske komisije također je istaknula kako će tražiti potporu Europskog parlamenta kako bi se ovi prijedlozi mogli i ostvariti. 

Zastupnik Sokol iskazao je svoju podršku za predloženi plan te će za njega i službeno glasovati 16. travnja, na plenarnoj sjednici Parlamenta. Rekao je kako još nismo pobijedili koronavirus, a pred nama je jednako teška bitka za spašavanje ugroženih radnih mjesta. No, kako ističe Sokol, u odnosu na raniju ekonomsku krizu, današnja situacija je ipak nešto drugačija.

Ovog puta, u krizi nismo sami. Podržat ću stoga Komisijin plan mobilizacije 100 milijardi eura kredita za osiguravanje plaća i likvidnosti poduzeća. To je dobar smjer, ali vjerujem da europske institucije mogu još i više pomoći državama članicama. Moramo se nastaviti zalagati da svaki građanin, unatoč epidemiji, dobije mogućnost normalno skrbiti za sebe i svoju obitelj. Vrijeme je za europsku solidarnost i snagu te da svaki raspoloživi euro preusmjerimo u spašavanje naših obitelji, radnika i poduzetnika – rekao je Sokol.