×

Sastanak s NOVARTIS

17.09.2019

U rujnu 2019. zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol sastao se s predstavnicima društva Novartis u svrhu započinjanja suradnje s ciljem napretka u pravima pacijenata i njihovih obitelji na području Europske unije kao i osnaživanja R&D i inovacija u Europi.

 

U rujnu 2019. zastupnik dr.sc. Tomislav Sokol sastao se s predstavnicima društva Novartis u svrhu započinjanja suradnje s ciljem napretka u pravima pacijenata i njihovih obitelji na području Europske unije kao i osnaživanja R&D i inovacija u Europi.

Novartis je globalno zdravstveno društvo sa sjedištem u Europi kojoj je glavni cilj pružanje rješenja za nove i neistražene potrebe pacijenata širom svijeta. Novartis je strukturiran za isporuku inovativnih proizvoda, iskorištavanje globalnih razmjera i reagiranje na nove mogućnosti i rizike.

Društvo je s djelovanjem započelo početkom 20. stoljeća te je danas fokus na proizvodima koji su dostupni u 155 država širom svijeta te imaju doseg do skoro 800 milijuna pacijenata širom svijeta. Jedan od glavnih odjela društva je Sandoz - globalni lider u proizvodnji generičkih i posebnih lijekova čiji inovativan pristup pomaže ljudima širom svijeta da dobiju visokokvalitetne lijekove.

Fokus razgovora je bio je na bolestima i područjima medicine koji odnose najviše života europskih gradina medu kojima je i onkologija. Društvo Novartis se sadrži od dvije divizije od kojih je jedna Novartis Oncology čiji je cilj revolucionarizirati istraživanje, razvoj i proizvodnju inovativnih, visokokvalitetnih lijekova koji pomažu u poboljšanju i produžetku ljudskih života. Druga dinamična i važna područja o kojima se raspravljalo i na kojima Novaris djeluju se također i oftalmologija, stanična i genska terapija, kardio-metaboličke bolesti, imunologija, hematologija. dermatologiji, neuroznanost te liječenje respiratornih bolesti.

Zaključak susreta između predstavnika društva i zastupnike je da je potrebno povećati klinička ispitivanja u svrhu sto većeg istraživanja područja kako bi se mogli stvoriti novi lijekovi te kako bi se povećala dostupnost istih na tržištu država članica Europske unije kao i globalnom tržištu.  U tu svrhu rad zastupnika u Europskom parlamentu je od iznimne važnosti te će zastupnik dr.sc. Tomislav Sokol intenzivno nastaviti s radom radi postizanja zadovoljavajućih politika za osiguranje zdravlja gradina Europske unije.